Интервју поводом последњих дешавања у Младеновцу – Миодраг Прековић, члан Извршног одбора Двери

Да ли сте заједно са председником Двери, Бошком Обрадовићем, били присутни у згради општине Младеновац у четвртак 02. новембра када је одржана седница СО Младеновац?

  • Да, био сам присутан и могу да посведочим о свему што се дешавало тога дана у згради општине Младеновац. Све што се тамо збило верно осликава стање у нашем друштву под актуелном влашћу.

Шта је био разлог доласка Бошка Обрадовића, као и још два народна посланика Двери Срђана Нога и Зорана Радојичића тог дана у Младеновац?

  • Српски покрет Двери је уредно сазвао конференцију за медије у Младеновцу на којој је требало да говори председник Двери Бошко Обрадовић, као народни посланик. Разлог томе јесте једна од тачака дневног реда СО Младеновац, а тиче се Локалног акционог плана за побољшање положаја миграната. Наиме, Младеновчани се годинама уназад боре да касарна у селу Мала Врбица не постане центар за прихват азиланата што би овим Акционим планом требало омогућити.

Шта се догодило по вашем доласку? Испред зграде општине Младеновац су вас дочекали  окупљени грађани који су желели да изразе протест поводом доласка Бошка Обрадовића?

  • Ти грађани, свакако, нису били спонтано окупљени, већ организовани од стране Српске напредне странке са увредљивим транспарентима и пиштаљкама. Како смо сазнали, то су били радници ЈКП „Младеновац“ који у току радног времена нису били на послу, већ по директиви СНС-а испред зграде општине Младеновац. Да буде још тужније, међу њима је било и деце од 16-17 година коју је Српска напредна странка злоупотребила за свој лош перформанс. Све време тим лошем перформансом је координирао млађи човек, за кога су нам рекли да је општински већник. По нашем улазу у саму зграду, напредњаци из комуналног предузећа су ушли за нама, све време урлајући и правећи несносну буку чиме су онемогућавали одржавање седнице СО Младеновац.

У тим условима конференцију за медије је било немогуће одржати?

  • Тако је. Да све буде још жалосније, председник општине Младеновац, Владан Глишић, физички је онемогућавао одржавање конференције за медије и све време је одгуривао Бошка Обрадовића и нас који смо били са њим. Све су покушали не би ли изазвали инцидент и насиље, па сам тако и ја у једном тренутку задобио блажи ударац од стране локалног напредњака за кога не знам како се зове, а који, како су ми пренели присутни Младеновчани, има надимак Мече.

Српска напредна странка и председник општине Владан Глишић тврде да је у целој тој гужви, од стране чланова Двери, физички нападнута и ударена једна одборница из опозиције, тачније одборница из одборничког клуба „Бели – Само јако“?

  • То је још једна у низу лажи Српске напредне странке, попут оне лажи о тешким телесним повредама новинарке Пинк-а или лоше глуме Маје Гојковић. Први је такву лаж изнео један општински већник који је такође био све време у холу општине. Морам да напоменем да је све време ишао пренос уживо на фејсбук страници Српског покрета Двери и да се јасно види и чује како одборница тврди да је нико није ударио, што су из Покрета „Бели – Само јако“ и потврдили. Али, с обзиром на лажи и бахатост напредњака, с обзиром да је то њихов стил оличен у наступима Александра Вучића, Александра Мартиновића, Маје Гојковић и сличних, с обзиром да су Пинк и Информер, по њиховим схватањима, врхунац новинарства, не треба ништа да нас изненађује.

Да ли је конференција за медија на крају одржана?

  • Председник Двери Бошко Обрадовић је на крају успео само кратко да да изјаву која је ишла уживо на фејсбук страници Двери, а што је праћено неартикулисаним звуковима и виком присутних напредњака. Због недостатка кворума, седница је прекинута баш пре тачке дневног реда о Локалном акционом плану за унапређење полажаја миграната, што у пракси значи насељавање миграната у општину Младеновац. Колико знам, седница је настављена касно увече, без присуства опозиционих одборника.

На крају, како долазите из суседне општине, општине Аранђеловац, како коментаришете јучерашње саопштење ОО СНС Аранђеловац о нападу и разбијању стакла на њиховим просторијама?

  • Осуђујем сваки вид насиља, па тако и разбијање стакла на просторијама ОО СНС Аранђеловац и позивам надлежне органе да испитају цео случај. Са друге стране, појављује се оправдана бојазан да напредњаци желе да од џелата праве жртву, што им је својствено почев од Александра Вучића и највиших напредњачких функционера па све до локалних напредњачких представника. Пре више од 15 дана позвао сам председника ОО СНС Аранђеловац и народног посланика Милосава Милојевића на ТВ дуел, али он, у стилу свог председника Александра Вучића, то не сме да уради. Народ у Србији, али и у Аранђеловцу и Младеновцу, све више препознаје њихов лоповлук, бахатост и кукавичлук, баве се само уценама и застрашивањем грађана, чему ће убрзо, сигуран сам већ на следећим изборима, доћи крај.

Младеновчани

Подели: